Проведення Саміту Україна-ЄС у Києві стане потужним сигналом — Подоляк

Проведення Саміту Україна-ЄС у Києві стане потужним сигналом — Подоляк

Укрінформ
Проведення Саміту Україна-ЄС у Києві 3 лютого 2023 року стане потужним сигналом про те, що підтримка нашої держави для Європи є пріоритетом.

Про це радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк сказав в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Саміт у Києві влаштувати – це велика організаційна процедура. Таким способом Європа підкреслить, що вона з Україною з принципових позицій знаходиться і буде до кінця. І це дуже символічно. Європа наче підкреслює, що ось ця епоха російськості, яка була у Європі починаючи десь із 1997 року, завершилася. Існує Європа українськості. Це дуже важливо зрозуміти», - сказав Подоляк.

За його словами, підтримка України усіма можливими способами, починаючи з постачання зброї і завершуючи підтримкою українців, які змушені були тікати за кордон, рятуючись від війни, буде продовжуватися.

Читайте також: Україна прагне в ЄС, бо це найнадійніший спосіб забезпечити мир - Маасікас

«Це і сигнал для російської федерації, що забудьте, будь ласка, про якісь там можливості фіналізувати війну на своїх умовах. Якщо Україні знадобиться для перемоги додаткова допомога, то Європа буде це робити обов'язково. І ось цей саміт буде підкреслювати, що для них Україна – пріоритетний напрямок розвитку», - сказав радник керівника ОП.

Як повідомляв Укрінформ, Саміт Україна-ЄС відбудеться 3 лютого 2023 року. Темою саміту може буде продовження підтримки України. Лідери також можуть оцінити шлях України до членства у блоці. За даними МЗС України, останній, 23-ій Саміт Україна – Європейський Союз відбувся 12 жовтня 2021 року у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-