Президент Франції та прем’єр Швеції наголосили на підтримці України

Президент Франції та прем’єр Швеції наголосили на підтримці України

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон під час зустрічі у Парижі з прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном наголосив на підтримці Україні.

Про це він заявив у вівторок, передає Укрінформ з посиланням на CNN.

За словами Макрона, Україна «як ніколи потребує нашої підтримки».

«Українська перемога є екзистенційною для Європи та для всього світу», – сказав Крістерссон, визначаючи пріоритети для Швеції, яка з 1 січня взяла на себе обов'язки щодо головування в ЄС.

Обидва лідери також обговорили заявку Швеції та Фінляндії на вступ до НАТО. Макрон наголосив, що Швеція може «розраховувати на підтримку та солідарність Франції».

Крістерссон сказав, що Швеція дуже вдячна за сильну підтримку. Він додав, що зараз країна робить саме те, що обіцяла зробити, «щоб мати змогу якнайшвидше вступити до Альянсу».

Читайте також: Рютте: Нідерланди зроблять усе, щоб допомогти Україні виграти війну

Як повідомлялося, з 1 січня Швеція взяла на себе обов'язки щодо головування в ЄС, прийнявши їх від Чеської Республіки.

Від початку російського військового вторгнення в Україну ЄС почав надавати Україні змістовну політичну, економічну, гуманітарну та військову допомогу. Зокрема, у 2022 році ЄС надав Україні фінансову підтримку в обсязі 19 мільярдів євро, що дозволило функціонування держави в умовах війни. Крім того, вперше в історії ЄС виділив 3,1 мільярда євро для прямої військової допомоги для України, яка перебуває у стадії активних бойових дій.

Фото: Alexander Mahmoud

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-