Сьогодні є стовідсоткова віра Америки в нашу перемогу - Єрмак

Сьогодні є стовідсоткова віра Америки в нашу перемогу - Єрмак

Укрінформ
Україна та американські партнери мають повне співпадіння у баченні, за яких умов може бути припинено розв’язану росією війну й про неможливість компромісів щодо незалежності та територіальної цілісності Української держави.

Про це розповів керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в інтерв’ю Наталії Мосейчук, повідомляє Укрінформ.

«З американцями у нас стовідсоткове співпадіння розуміння, що таке припинення війни, які в нас цілі, яких компромісів не може бути. І я ще раз хочу сказати, що ніяких компромісів із цим президентом, із цією владою щодо незалежності, територіальної цілісності, суверенітету не буде, не буде «мінська-2», не буде нових Нормандських домовленостей і т.д.», - сказав він.

Єрмак зазначив, що під час поїздки української делегації на чолі з Володимиром Зеленським у США проговорювалася ця тематика, запевнивши, що і для демократів, і для республіканців таке бачення завершення війни – «принципове питання».

«Вони чітко сьогодні з нами і вони чітко сьогодні вважають, що наша перемога – це буде і їх перемога», - підкреслив очільник ОП.

У той же час він зауважив, що вже надана Україні зброя є безпрецедентною, хоча і недостатньою для перемоги. Проте, на його думку, Україна надалі все ж отримає «усе необхідне для того, щоб перемогти», адже «ми починали з Javelin, а сьогодні ми вже отримуємо Patriot, це процес».

Читайте також: Єрмак зустрівся з помічником держсекретаря та послом США - про що говорили

«Сьогодні є стовідсоткова віра Америки в нашу перемогу. Навіть не сподівання, а саме віра», - наголосив Єрмак.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 21 грудня здійснив першу після початку повномасштабного вторгнення закордонну поїздку. Він відвідав США, де зустрівся з Президентом Джозефом Байденом і виступив у Конгресі.

Повертаючись додому, Зеленський провів зустріч із Президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-