Єрмак зустрівся з помічником держсекретаря та послом США - про що говорили

Єрмак зустрівся з помічником держсекретаря та послом США - про що говорили

Укрінформ
Керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак обговорив з помічником державного секретаря Сполучених Штатів Америки з питань енергоресурсів Джеффрі Паєттом та Надзвичайним і Повноважним послом США в Україні Бріджит Брінк допомогу для відновлення української енергетичної інфраструктури, пошкодженої ворожими обстрілами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОП.

Очільник ОП наголосив, що візит Паєтта в Україну особливо актуальний сьогодні, 16 грудня, у день, коли країна зазнала чергових ракетних обстрілів.

«Ви особисто можете побачити, у якій атмосфері ми живемо, але при цьому продовжуємо боротися», – зауважив він.

Читайте також: Розрахунки Нацгвардії у п’ятницю збили дві російські ракети – Монастирський

Від імені глави держави Єрмак подякував США, Президенту Джозефу Байдену та Конгресу за підтримку України.

Керівник ОП поінформував співрозмовників про наслідки сьогоднішніх атак російської федерації на цивільну інфраструктуру.

За його словами, Україна потребує обладнання й іншої допомоги для швидкого відновлення об’єктів теплопостачання та енергетики після ракетних ударів росіян.

«Нині українці як ніколи об’єднані, демонструють стійкість та мужність уже дев’ять місяців. Щоб люди не втрачали цього духу, необхідно дбати про якісну підтримку громадян у критичні моменти», – підкреслив Єрмак.

Читайте також: США після нової масованої атаки рф пообіцяли Україні додаткові засоби ППО

Представники США зі свого боку запевнили в готовності надавати Україні допомогу, зокрема необхідне обладнання, задля ефективної підтримки українського народу.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю, 16 грудня, російська федерація вкотре завдала по Україні масованого удару. Через пошкодження енергооб'єктів введені екстрені аварійні відключення електроенергії по всій країні.

Читайте також: США відповіли на заяви рф щодо забезпечення України передовим озброєнням

За даними міністра енергетики Германа Галущенка, унаслідок чергового удару по енергосистемі України пошкоджень зазнали дев'ять об’єктів електрогенерації. Енергетики збільшують виробництво електроенергії на атомних станціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-