росія не є миролюбною державою, тому не відповідає основному критерію ООН - Шмигаль

росія не є миролюбною державою, тому не відповідає основному критерію ООН - Шмигаль

Укрінформ
росія вже давно не є миролюбною державою, тому не відповідає основному критерію Організації Об'єднаних Націй. Україна правомірно ставить питання щодо виключення росії з ООН.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

"росія вже давно не є миролюбною державою, і тому не відповідає основному критерію ООН. Вона цинічно зловживає своїм правом вето в Раді Безпеки. Блокує рішення, які протидіють її агресивній політиці. Тому Україна правомірно ставить питання щодо виключення росії не лише з Радбезу, а й з ООН", - сказав Шмигаль.

Він зауважив, що цими днями виповнюється 31 рік із часу смерті імперії зла – срср. Саме в кінці 1991 року Союз припинив існування як геополітична реальність.

"Його (срср - ред.) наступниця — російська федерація — присвоїла собі місце в Раді Безпеки ООН. В обхід Статуту Організації членство рф у Радбезі було нав’язано світовій спільноті. На жаль, тоді спільнота промовчала. Сьогодні мовчати не можна", - сказав глава уряду.

Читайте також: Україна хоче провести мирний саміт в ООН, але без росії - Кулеба

Шмигаль закликав весь цивілізований світ солідаризуватися з українською позицією.

"Віримо в перемогу сили міжнародного права й докладаємо для цього всіх можливих зусиль", - сказав глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Україна ініціювала комплексний процес, спрямований на позбавлення росії статусу постійного члена Ради Безпеки ООН та виключення її з ООН. Відповідну заяву оприлюднило Міністерство закордонних справ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-