Ексдепутату від ОПЗЖ призначили майже 400 тисяч застави у справі про махінації із житлом

Ексдепутату від ОПЗЖ призначили майже 400 тисяч застави у справі про махінації із житлом

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді застави розміром майже 400 тисяч гривень колишньому народному депутату від партії "Опозиційна платформа — За життя", викритому на махінаціях із житлом.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє в Телеграмі.

"26 грудня 2022 року за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро України, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді 396 960 грн застави народному депутату України VIII скликання, який обґрунтовано підозрюється у незаконному одержанні понад 700 тис. грн компенсації за житло (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України)", — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що, згідно із судовим рішенням, підозрюваний зобов’язаний протягом наступного місяця прибувати до детективів, прокурора чи суду за першою вимогою, повідомляти детективів, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи, утримуватися від спілкування зі свідками у справі, а також здати на зберігання до відповідного органу державної влади паспорти для виїзду за кордон.

За даними слідства, з квітня 2015 по грудень 2018 року фігурант незаконно одержував з бюджету Апарату Верховної Ради України компенсацію, призначену за винайм житла народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці.

Встановлено, що депутат приховав наявність власної квартири у Печерському районі Києва та за майже два з половиною роки незаконно отримав на картку 700,28 тисяч гривень. Від одержання цих виплат він відмовився лише після виходу журналістського розслідування програми "Схеми".

Як повідомлялося, за фактами, викритими журналістами програми "Схеми", Національне антикорупційне бюро спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою розпочали власне багатоепізодне розслідування. Підозра народному депутату України VIII скликання в незаконному одержанні понад 700 тисяч гривень компенсації за житло була оголошена 1 грудня.

У семи справах правоохоронці завершили розслідування та скерували обвинувальні акти до ВАКС, який ухвалив рішення стосовно шести народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-