Шмигаль: Україна в ЄС має бути не через десятиліття, а через 2-3 роки

Шмигаль: Україна в ЄС має бути не через десятиліття, а через 2-3 роки

Укрінформ
Стратегічним завданням для того, щоб українці бачили перспективу відбудови і розвитку країни після війни, є членство України в ЄС через два-три роки, а не через десятиліття.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю Інтерфаксу.

Глава уряду зазначив, що за різними оцінками за кордоном зараз вимушено залишаються від 5 до 7 млн українців, але до 90% тих, хто виїхав, хочуть повернутися додому. Він припустив, що українці більш активно будуть повертатись навесні, а для повернення потрібні три складові: робота, житло та безпека.

Шмигаль наголосив, що українці повинні бачити перспективу відбудови і розвитку країни після війни.

Читайте також: Шмигаль подякував США за $2 мільярди допомоги, що надійшли до бюджету України

"Тому стратегічне завдання – це Україна в ЄС не через десятиліття, а через 2-3 роки. І друга частина цього пункту – це великий План відбудови, над яким ми працюємо з нашими союзниками. Наші партнери дуже зацікавлені і будуть нас тут підтримувати. Ці чотири компоненти, я впевнений, дадуть людям розуміння, що для них та їх дітей в Україні є гарне та безпечне майбутнє. Тоді люди будуть повертатися", - сказав він.

Також Шмигаль нагадав, що для сприяння розвитку бізнесу запустили програму єРобота. Йдеться про гранти на власну справу, висадку саду, облаштування теплиць і для переробних підприємств.

Читайте також: Під вибухи російських ракет Україна продовжує рухатись до ЄС

"Через фіскальні, регуляторні та кредитні стимули ми допомагаємо зараз бізнесу в першу чергу для того, аби бізнес створював робочі місця. Зменшити безробіття – це одне з головних завдань, які зараз стоять перед Міністерством економіки", - сказав він.

Глава уряду також розповів, що в Україні функціонує програма єОселя, вже видані майже 300 перших іпотек. Він звернув увагу, що наступного року передбачено суттєве фінансування на цю програму, вона буде розвиватися.

Крім того, Шмигаль наголосив, що для підвищення безпеки в Україні вся владна команда на чолі з Президентом України працює над збільшенням постачання засобів ППО.

Як повідомлялося, 17 липня 2022 року Єврокомісія оприлюднила думку стосовно заявок України, Молдови і Грузії на членство в ЄС. Всі три країни були визнані такими, що мають «європейську перспективу». При цьому Україна і Молдова отримали статус країн-кандидатів на входження до ЄС. Грузія для отримання такого статусу має виконати певні критерії, визначені Європейською комісією, зокрема, у сфері верховенства права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-