Результатом перемоги України має стати новий інструмент миру в Європі та світі – посол Естонії

Результатом перемоги України має стати новий інструмент миру в Європі та світі – посол Естонії

Укрінформ
У результаті перемоги України над росією і аналізу шляхів її досягнення маємо отримати новий порядок безпеки в Європі та інструментарій для підтримки глобального миру і безпеки.

Таку думку висловив посол Естонії в Україні Каімо Кууск в опитуванні Укрінформу «300 днів війни очима зарубіжних друзів».

«Найбільший виклик полягає в тому, що ніхто не знає ідеальної формули перемоги над росією. Лише тоді, коли Україна переможе і проаналізує весь досвід і зроблені кроки, можливо, ми матимемо уявлення про те, як це було зроблено. У результаті ми маємо отримати новий порядок безпеки в Європі та інструментарій для збереження світового миру і підтримки глобального миру та безпеки. Ми вже на півдорозі до цього», - зазначив дипломат.

На його думку, необхідно також запобігти неспроможності ООН виконувати своє основне призначення, як це сталося з Лігою Націй під час Другої світової війни.

Читайте також: Кожен день опору наближає перемогу: Зеленський показав життя українців в умовах боротьби з рф

«Подобається нам це чи ні, але ми першовідкривачі без орієнтиру, які повинні знайти шлях до перемоги. Україна разом із союзниками має просто продовжувати просувати свій порядок денний. Відбивати, пояснювати, запитувати, домовлятися, співпрацювати, досягати успіху, повторювати знову», - вважає Кууск.

Як повідомлялося, президент Естонії Алар Каріс заявив, що зараз найголовніше полягає в тому, щоб надати військову допомогу Україні, аби вона виграла війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-