Боррель назвав російську атаку на Україну проявом варварства і воєнним злочином

Боррель назвав російську атаку на Україну проявом варварства і воєнним злочином

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель рішуче засудив сьогоднішню ракетну атаку проти України та назвав її проявом варварства та воєнним злочином, наголосивши, що винні у ньому мають бути притягнуті до відповідальності.

Як повідомляє Укрінформ, заява Високого представника ЄС оприлюднена сьогодні на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Ракетні атаки росії по всій Україні, на додаток до триваючих щоденних обстрілів цивільних людей та цивільної інфраструктури, є ще одним прикладом невибіркового тероризму кремля. Ці жорстокі, нелюдські атаки спрямовані на те, щоб збільшити страждання людей та позбавити населення України, а також школи, надзвичайні та інші критично важливі служби, електрики, опалення та води. Ці бомбардування є воєнним злочином та є варварськими. Всі, хто повинні в цьому, мають бути притягнуті до відповідальності», - наголосив Високий представник ЄС.

Читайте також: США після нової масованої атаки рф пообіцяли Україні додаткові засоби ППО

Він зауважив, що ЄС і його партнери продовжують інтенсифікувати зусилля з надання надзвичайної підтримки, якої населення України потребує для відновлення та забезпечення енергії та обігріву.

«Народ України демонструє захоплюючу силу, мужність та стійкість у боротьбі проти агресивної війни росії. Європейський Союз стоїть поряд із ними у твердій солідарності. Так довго, як це буде необхідним, і в тих обсягах, які є необхідними», - зауважив Жозеп Боррель.

Як повідомляв Укрінформ, 16 грудня 2022 року російські окупанти здійснили ще один масований ракетний удар по об’єктах критичної інфраструктури та паливно-енергетичному сектору України. Усього здійснено 76 пусків крилатих ракет повітряного та морського базування.

Силами та засобами протиповітряної оборони повітряних командувань "Центр", "Південь", "Схід" та "Захід", у взаємодії з підрозділами ППО Сил оборони України, знищено 60 ракет окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-