Кулеба - про небезпечні пакунки у посольствах: Це робить група навіжених росіян у ЄС

Кулеба - про небезпечні пакунки у посольствах: Це робить група навіжених росіян у ЄС

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що небезпечні пакунки та погрози до посольств України надсилають група росіян, які проживають в Євросоюзі, в основному в Німеччині.

Про це він заявив в інтерв’ю Obozrevatel, повідомляє Укрінформ.

«Моя версія з того обсягу інформації, яким я володію станом на зараз, і це важливий наголос: це робить якась групка навіжених російських саатєчествєнніков, яка живе на території ЄС, в основному в Німеччині. І робить вона це не самостійно, а реалізовуючи прямі чи непрямі вказівки російських спецслужб», - зазначив глава української дипломатії.

Кулеба допустив, що таким чином російські спецслужби діють не напряму, а «знайшли оцих навіжених і придумали їм таку історію».

Він також сказав, що наразі немає жодних фактів щодо звʼязку пакунків до посольств України з підозрюваними в перевороті в Німеччині: «Але я не здивуюся, якщо це буде так».

Читайте також: У МЗС розповіли, як триває слідство в справі «кривавих пакунків»

Як повідомлялося, 30 листопада іспанські ЗМІ інформували про вибух в українському посольстві в Мадриді. Комендант посольства України отримав незначні поранення, решта співробітників не постраждали. Після того до українських посольств та консульств почали надходити закривавлені пакунки, в яких знаходилися очі тварин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-