У МЗС розповіли, як триває слідство в справі «кривавих пакунків»

У МЗС розповіли, як триває слідство в справі «кривавих пакунків»

Укрінформ
У розслідуванні погроз українським дипломатам за кордоном шляхом надсилання закривавлених пакунків є певні зрушення, але слідство ще триває.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

Речник МЗС нагадав, що на адреси українських дипустанов у різних європейських країнах було надіслано 28 закривавлених пакунків.

«Слідство ведеться за кількома напрямками одночасно: на рівні країн, де були виявлені такі конверти, на рівні компетентних органів України.., і ведеться розслідування в Німеччині за адресою (відправника – ред.), вказаною на цих конвертах. Є вже певні зрушення в розслідуванні, але мені не хотілося б зараз їх розголошувати, оскільки слідство ще триває», - сказав Ніколенко.

Він також поінформував, що компетентні органи України взаємодіють з європейськими партнерами у розслідуванні цих погроз. Окрім того, українські посольства активно співпрацюють з правоохоронними органами в країнах перебування.

«Я сподіваюсь, що найближчим часом ми зможемо вже починати конкретно розплутувати цей клубок і встановлювати, хто це виконує і для чого», - спрогнозував Ніколенко.

Читайте також: У Німеччині розсилають фейкові листи від «генконсула України» про вступ до іноземного легіону – МЗС

Небезпечні пакунки чи погрози жодним чином не впливають на підтримку партнерів України. 

“Ми чуємо від наших партнерів абсолютно чітку позицію, що це ніяким чином не вплине на їхню підтримку. Вона ніяким чином не буде зменшуватись – лише посилюватись, тому що всі розуміють, що ми єдині в нашій боротьбі проти російської агресії», - сказав він.

Читайте також: Консульство України у Брно евакуювали через підозрілий предмет

Як повідомлялося, загалом уже зафіксовано 33 випадки погроз українським дипломатам в 17 країнах, зокрема 1 замах на теракт, 2 повідомлення про мінування, 1 випадок вандалізму, 1 випадок письмової погрози та 28 закривавлених пакунків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-