росія ніколи не була і не стане для України братньою - Шмигаль

росія ніколи не була і не стане для України братньою - Шмигаль

Укрінформ
росія ніколи не була і не стане для України братньою, вона ставить собі за мету і надалі тероризувати нашу країну.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час міжнародної конференції «Солідарність з українським народом» у Парижі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«росія ніколи не була і не стане для нас братньою. росія ніколи не розуміла та не зрозуміє вільну Україну і вільних українців. росія хоче мучити, тероризувати нас. Думає, що так нас зможе зламати. Але українці мужньо тримають цей удар, продовжують працювати і допомагають своїй державі та своїй армії», - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Відновлення України та інвестиції в інфраструктуру: Шмигаль підписав меморандум з IFC

Він зазначив, що повномасштабна війна росії проти України триває вже понад 9 місяців. Відбуваються інтенсивні обстріли України, вбивства мирного населення, знищення великих і малих міст, сіл. Але наша держава завдяки допомозі міжнародних партнерів змогла завдати російській армії поразки на полі бою. "В кремлі розуміють, що не здатні захопити Україну, як міряли про це 24 лютого. Починаючи з осені, російські війська активізували терористичні удари проти української енергетичної системи. російські політики та пропагандисти відверто говорять, що їхня мета – залишити українців без тепла, світла та води цієї зими. Вони вірять, що зламають нас та змусять підкоритися та капітулювати", - додав глава уряду.

Він наголосив на тому, що українська армія йде уперед і не планує зупинятися до повної перемоги. «Важливо, що світ та Європа були поруч та допомагали нам. Українці відчувають цю підтримку. Ваша допомога дає нам сили та ресурси для того, аби перемагати», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Україна отримала €100 мільйонів кредиту від Франції

Як повідомляв Укрінформ, з 12 грудня Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль разом із дружиною Президента Оленою Зеленською та представниками уряду перебуває у Франції з робочим візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-