Клімкін вважає, що у москві наразі ніхто не готовий співпрацювати з Україною

Клімкін вважає, що у москві наразі ніхто не готовий співпрацювати з Україною

Укрінформ
Ексміністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що у москві наразі ніхто не готовий сприймати Україну як незалежну державу, останнім російським політиком, готовим з Україною серйозно розмовляти, був Борис Нємцов.

Таку думку дипломат висловив в інтерв'ю Укрінформу.

За словами Клімкіна, він завжди знав, що путін хоче або мати Україну як колонію, або знищити, і публічно казав, що очільник кремля не просто так підтягнув війська до українських кордонів.

"Хоча я поділяв точку зору американців і деяких європейців, що повномасштабне вторгнення буде десь у другій половині літа – на початку осені. Але було абсолютно зрозуміло, що воно буде, бо це сидить дуже глибоко у свідомості путіна і всієї путінської еліти", - зауважив колишній глава МЗС.

Він додав, що зараз можна прочитати багато спекуляцій, хто більше вклався в "цю історію".

"Хтось каже, що це клани патрушева, хтось – ковальчука. Але я вважаю, що на сьогодні в російській еліті немає нікого, хто мав би навіть залишки симпатії до України. Вони всі хочуть, щоб України не було як такої, бо прекрасно розуміють, що її існування саме по собі — це фундаментальна проблема для сьогоднішнього російського режиму... Я сьогодні не бачу в москві нікого, хто був би готовий сприймати Україну як державу і співпрацювати з нею. На мою думку, останнім російським політиком, готовим з нами серйозно розмовляти, був Борис Нємцов", - зазначив дипломат.

Як повідомлялося, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк вважає, що політично та психологічно росія ще не дозріла до справжніх переговорів про завершення війни і виведення військ з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-