Політизація навколо законопроєкту про медіа може сповільнити його ухвалення - Корнієнко

Політизація навколо законопроєкту про медіа може сповільнити його ухвалення - Корнієнко

Укрінформ
Надмірна політизація навколо законопроєкту №2693-д "Про медіа" може сповільнити процес його ухвалення у другому читанні.

Таку думку перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко висловив під час круглого столу "Вступний іспит для України: що маємо зробити для виконання рекомендацій ЄС" в Укрінформі.

"Щодо законопроєкту "Про медіа" ситуація складніша. Він має дуже багато правок, навколо нього багато дискусій. Ми працюємо над тим, щоб він наступного тижня вийшов у зал. Але є певні побоювання, що надмірна політизація цього процесу може нам завадити", – сказав перший віцеспікер.

Читайте також: Корнієнко розповів, як Рада працює над євроінтеграційними законами

Водночас Корнієнко поінформував, що паралельно з базовим проєктом закону "Про медіа" напрацьовується документ щодо реклами. За його словами, Комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики працює над тим, щоб наступного тижня спрямувати драфт цього законопроєкту на експертизу до Ради Європи, доопрацювати після отримання висновків та вже в січні проголосували в першому читанні. Корнієнко підкреслив, що попередньо до законопроєкту щодо реклами очікується менше правок, ніж до медійного проєкту.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада України 30 серпня ухвалила в першому читанні законопроєкт №2693-д "Про медіа".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-