Стефанчук розраховує, що Польща підтримає положення української «формули миру»

Стефанчук розраховує, що Польща підтримає положення української «формули миру»

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив із маршалком Сейму Республіки Польща Ельжбетою Вітек збройні потреби України та висловив сподівання на підтримку з боку союзників, зокрема, в реалізації української "формули миру".

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці за результатами зустрічі з польською колегою, передає Укрінформ.

"Внесок Польщі у наближення нашої Перемоги є взірцем братніх міждержавних відносин. І стратегічне партнерство з Республікою Польща залишається незмінним пріоритетом України", – зазначив Стефанчук.

Він поінформував, що під час розмови з маршалком Сейму Польщі Ельжбетою Вітек приділили багато уваги протидії російській збройній агресії та консолідації зусиль задля підтримки України.

Сторони також обговорили питання енергетичної безпеки України та посилення протиповітряної та протиракетної оборони. "Україна потребує зброї, якої саме – проговорили детально. Розраховую на підтримку союзників", – підкреслив спікер українського парламенту.

Окрім того, Голова ВР акцентував на положеннях "формули миру", яку запропонував світові Президент України Володимир Зеленський. "Розраховую, що Польща підтримає зазначені положення і зможе проявити лідерство у їх реалізації", – додав він.

Читайте також: Тристороння міжпарламентська асамблея закликала прискорити вступ України до ЄС і НАТО

Наостанок Стефанчук укотре підкреслив, що до перемоги України на полі бою — жодних перемовин із росією бути не може. "Жодних територіальних поступок не буде. росія має вивести свої війська, забратися геть з нашої землі, постати перед судом, отримати вирок і виплатити репарації", – наголосив Голова ВР.

Як повідомлялося, напередодні на ХІІ сесії Тристоронньої Асамблеї членів парламентів Литви, Польщі та України ухвалено декларацію, в якій наголошується, що єдиний спосіб забезпечити мир, стабільність, безпеку в Україні та країнах НАТО – надати Україні членство в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-