Спікери парламентів України, Литви та Польщі закликають світ посилити санкційний тиск на рф

Спікери парламентів України, Литви та Польщі закликають світ посилити санкційний тиск на рф

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів про підсумки роботи ХІІ сесії Міжпарламентської асамблеї України, Литви та Польщі.

Про це він написав у Фейбуці, передає Укрінформ.

"У підписаному мною, спікеркою Сейму Литовської Республіки Вікторією Чмілітє-Нільсен та маршалком Сенату Республіки Польща Томашем Гродзьким документі задекларовано, що Люблінський трикутник є важливою частиною європейської та регіональної співпраці", – зазначив Голова ВР.

Зокрема, за словами Стефанчука, сторони наголосили, що українська перемога у війні, розв’язаній російською федерацією, має життєве значення для України та Європи загалом.

"Як очільники трьох парламентів, ми закликаємо світ зберегти та посилити санкційний тиск на рф задля подальшого суттєвого підриву спроможності держави-агресора продовжувати війну проти України", – додав спікер українського парламенту.

Читайте також: Стефанчук обговорив зі спікерами парламентів Литви та Польщі збройну агресію рф

Окрім того, він відзначив, що в спільному документі наголошується на важливості розробки та впровадження механізму компенсації всіх збитків, завданих росією Україні.

"І ми підтвердили готовність наших країн продовжувати співпрацю, щоб змусити росію повністю вивести свої війська з території всієї України та відновити територіальну цілісність і суверенітет нашої держави в її міжнародно визнаних кордонах", – резюмував Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук перебуває з робочим візитом у Литві.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-