Лубінець відреагував на заяви Amnesty International про «вибіркове правосуддя» МКС

Лубінець відреагував на заяви Amnesty International про «вибіркове правосуддя» МКС

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що вимушений відреагувати на заяву міжнародної правозахисної організації Amnesty International про те, що розслідування Міжнародного кримінального суду по Україні є "вибірковим правосуддям".

Як передає Укрінформ, про це Лубінець повідомив у Телеграмі.

За словами омбудсмена, міжнародна організація Amnesty International "продовжує закопувати залишки своєї репутації".

Як підкреслив уповноважений, "ми вже чули влітку спроби показати "несправедливу увагу" Міжнародного кримінального суду до подій в Україні і розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, які вчиняє російська федерація".

Україна активно працює на формування проукраїнської коаліції в світі. Але в Amnesty International не зважають на це і "пішли далі - розслідування Міжнародного кримінального суду по Україні називають "вибірковим правосуддям", наголошуючи на тому, що, розслідуючи воєнні злочини в Україні, МКС відмовляє іншим країнам у правосудді", - заявив Лубінець.

Відповідні листівки, зазначив омбудсмен, Amnesty International розповсюджує на 21-й сесії Асамблеї держав-учасниць Римського статуту.

"Я вимушений реагувати на подібні випадки для того, щоб ті люди та організації, які фінансують AI, були поінформовані про те, що організація вже явно реалізує інформаційну політику кремля. Залишилось зрозуміти, їх обманули російські пропагандисти чи дійсно, гроші не пахнуть?", - наголосив Лубінець.

Читайте також: Удар по репутації та відтік донорів: що втратила Amnesty International через скандальний звіт про ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Amnesty International опублікувала доповідь про те, що українські військові у спробі відбити російське вторгнення наражають на небезпеку цивільне населення, створюючи бази та розміщуючи озброєння в житлових районах, у тому числі школах і лікарнях.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Amnesty International не шукати фальшивого балансу між країною-злочинцем росією та Україною, яка захищається від неї, а розповісти світу правду про росію.

Президент Володимир Зеленський заявив, що звіт Amnesty "пробує амністувати державу-терориста й перекласти відповідальність з агресора на жертву".

Очільниця Amnesty International в Україні Оксана Покальчук прийняла рішення піти з посади, заявивши, що вони з керівництвом Amnesty International "розійшлись ціннісно".

Згодом Amnesty International попросила вибачення за "страждання та гнів", викликані звітом щодо України, але заявила, що не відмовляється від своїх висновків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-