У Берліні назвали передумови для переговорів з росією

У Берліні назвали передумови для переговорів з росією

Укрінформ
Перш ніж Київ може розпочати переговори з росією та загалом говорити про повоєнний мирний порядок, рф має припинити ракетні удари та вивести свої війська з території України.

Про це заявив речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт на брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Передумовою для того, щоби могло дійти до переговорів, є те, що росія має припинити бомбардування, вивести свої війська та почати насправді змістовні переговори з українською стороною», - сказав речник.

Він нагадав, що канцлер провів минулої п’ятниці «змістовну розмову» з російським президентом, під час якої чітко зазначив, що наразі немає жодних кроків, просувань у напрямку пошуку вирішення щодо завершення брутальної агресивної російської війни проти України. Шольц особливо підкреслив, що в силах путіна негайно завершити цю війну, забравши свої війська з території України та припинивши бомбардування цивільної інфраструктури.

«І лише після цього можна вступити в переговори з Україною та шукати миру, який не повинен бути миром під диктовку росії, а мають бути виконані умови, які висуває Україна», - підкреслив Гебештрайт.

Він також дав зрозуміти, що не на часі розмови про російські «занепокоєння» в довгостроковій перспективі, адже актуальним завданням є припинення воєнних дій рф проти України. Гебештрайт додав, що французький президент Еммануель Макрон «справедливо» зауважив, що є також «російські побоювання» в цьому питанні, але він, за словами німецького речника, не конкретизував, які саме, тож це має бути предметом переговорів у подальшому.

Речник також зізнався, що в нього «бракує фантазії» уявити себе повернення до того європейського порядку, який існував до 24 лютого. Тому, «дискусія щодо повоєнного порядку буде потребувати багато років», - сказав Гебештрайт.

На запитання, чи є просування в питанні надання Україні безпекових гарантій, речник відповів негативно.

Читайте також: Німеччина стане гарантом європейської безпеки – Шольц

Як повідомлялося, канцлер ФРН Олаф Шольц в авторській статті для журналу Foreign Affairs написав: «У рамках можливого післявоєнного мирного врегулювання Німеччина готова, у координації зі своїми партнерами, досягти угод, які забезпечать довгострокову безпеку України». При цьому він виключив можливість визнання незаконної анексії українських територій.

Президент Франції Еммануель Макрон 3 грудня заявив, що для закінчення війни рф проти України, нібито, потрібно дати якісь «гарантії безпеки росії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-