Україна залишатиметься пріоритетом головування Північної Македонії в ОБСЄ

Україна залишатиметься пріоритетом головування Північної Македонії в ОБСЄ

Укрінформ
російська агресія проти України залишатиметься головним пріоритетом Північномакедонського головування в ОБСЄ у 2023 році.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі, країна якого головуватиме в ОБСЄ у 2023 році, під час пресконференції у польському Лодзі після завершення 29-го засідання Ради міністрів ОБСЄ.

"Україна залишатиметься нашим топпріоритетом, а також інші затяжні конфлікти", - сказав Османі.

Він також наголосив на тому, що росія має припинити свою агресію проти України. "Попереду – ще один важкий рік. Рік сповнений непевності та непередбачуваності. Ми усі знаємо, чому так… І я б хотів бути дуже чітким: російська агресія проти України має бути припинена", - заявив майбутній голова ОБСЄ.

Читайте також: Норвегія в ОБСЄ запевнила у продовженні підтримки України

За його словами, Північна Македонія "готова взяти на себе свою частку відповідальності, покладену на неї як на головуючу в цій організації". "Бездіяльність – це не варіант. Ми повинні знайти шляхи розширення можливостей ОБСЄ, надаючи її механізмам необхідний простір для того, щоб продовжувати змінювати ситуацію на краще", - зазначив Османі.

Як повідомляв Укрінформ, у польському місті Лодзь 1-2 грудня проходило засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Питання загарбницької війни рф проти України було в центрі уваги зустрічі.

У 2023 році головування в ОБСЄ переходить від Польщі до Північної Македонії.

Фото: Flickr/OSCE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-