Норвегія в ОБСЄ запевнила у продовженні підтримки України

Норвегія в ОБСЄ запевнила у продовженні підтримки України

Укрінформ
Норвегія продовжує підтримувати Україну та залишається відданою її суверенітету та територіальній цілісності.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив заступник гендиректора МЗС Норвегії Ларс Рагнар Гансен у четвер під час 29-го засідання Ради міністрів ОБСЄ у польському Лодзі.

"Норвегія стоїть з Україною. Норвегія не визнає і ніколи не визнає незаконну анексію української території. Ми залишаємося непохитними у нашій відданості міжнародному праву, суверенітету та територіальній цілісності України", - заявив він.

За словами дипломата, у світі, що змінюється, Норвегія залишатиметься вірною своїм принципам. "У світі, що змінюється, ми повинні коригувати нашу політику, а не наші цінності", - наголосив він.

Заступник гендиректора МЗС засудив шокуюче порушення росією принципів і зобов'язань в рамках ОБСЄ та підкреслив, що найважливіший внесок, який Організація може зробити в регіональну безпеку, "полягає в тому, щоб покласти край війні в Україні та іншим невирішеним конфліктам".

Читайте також: Британія підтримуватиме Україну, поки росія не забереться – Клеверлі

Як повідомляв Укрінформ, у польському місті Лодзь у четвер розпочалося дводенне засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Питання триваючої загарбницької війни рф проти України є в центрі уваги зустрічі. Україну на головній події року в ОБСЄ представляє міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Раніше польська влада відмовилася видати візи російській делегації на чолі з сергієм лавровим. Державу-агресора на засіданні представляє постійний представник рф при ОБСЄ. На рівні постійного представника представлена і білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-