Чехія в ОБСЄ закликала підтримати створення спецтрибуналу для росії

Чехія в ОБСЄ закликала підтримати створення спецтрибуналу для росії

Укрінформ
Чехія закликає росію припинити війну проти України і повністю вивести свої війська з території нашої держави.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський під час 29-го засідання Ради міністрів ОБСЄ у польському Лодзі.

"Сьогоднішня ОБСЄ відрізняється від тієї, якою вона була рік тому. Агресія росії проти України розтоптала головні фундаментальні принципи, на яких була заснована організація. Я закликаю росію припинити війну і повністю вивести свої війська з території України", - сказав він.

Глава МЗС Чехії наголосив, що усі злочини, скоєні під час вторгнення рф в Україну, мають бути розслідувані, а винні – постати перед судом.

Читайте також: ЄС підтримує створення спецтрибуналу з розслідування злочинів рф в Україні - Боррель

"Я також закликаю всіх вас підтримати створення Спеціального міжнародного трибуналу для переслідування злочинів агресії, скоєних росією", - звернувся Ліпавський до колег-міністрів.

Як повідомляв Укрінформ, у польському місті Лодзь у четвер розпочалося дводенне засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Питання загарбницької війни рф проти України - в центрі уваги зустрічі. Україну на головній події року в ОБСЄ представляє міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Читайте також: Розслідування воєнних злочинів рф проти України ініціювали вже 20 держав - генпрокурор

Раніше польська влада відмовилася видати візи російській делегації на чолі із сергієм лавровим. Державу-агресора на засіданні представляє постійний представник рф при ОБСЄ. На рівні постійного представника представлена і білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-