Після перемоги України можуть з’явитися нові інституції із забезпечення миру - посол Канади

Після перемоги України можуть з’явитися нові інституції із забезпечення миру - посол Канади

Укрінформ
Міжнародний порядок після перемоги України у війні з росією може бути зміцнений шляхом появи нових інституцій.

Про це сказала посол Канади в Україні Лариса Ґаладза під час Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», передає Укрінформ з посиланням на сайт КБФ.

«Україна сама має визначити, що означає для неї перемога», - сказала посол.

«Для Канади перемога має вигляд збільшення могутності і впливу нашого альянсу і зміцнення міжнародного порядку. Реформовані, нові, більш ефективні інституції, які повинні забезпечувати мир і безпеку у всіх формах. Саме заради цього ми працюємо», - сказала вона.

Ґаладза також зазначила, що така позиція поділяється на усіх майданчиках, де обговорюється українське питання – НАТО, ООН, G7, G20.

«Оскільки ця боротьба важлива як для України, так і для нас усіх. Перемога України передбачає повний розгром росії у військовому сенсі, політичному, а також унеможливлення їх втручання в усі процеси в наших країнах, що зараз вони нерідко роблять. росія часто вдається до дестабілізаційних зусиль і розхитування ситуації в наших країнах», - сказала посол.

Читайте також: росія має бути покарана — МЗС Канади

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір росіянам та завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-