США згуртовуватимуть світ навколо України стільки, скільки знадобиться – Нуланд

США згуртовуватимуть світ навколо України стільки, скільки знадобиться – Нуланд

Укрінформ
Українці щодня втрачають життя в боротьбі за свободу й демократію – цінності, які відстоює цивілізований Захід, тому США продовжать згуртовувати весь світ для того, щоби підтримувати Україну, допоки в цьому залишатиметься потреба.

Про це заявила в четвер заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд у відеозверненні до учасників конференції «Україна в Вашингтоні та за його межами», передає власний кореспондент Укрінформу.

«Кожний день для України – це боротьба», - наголосила заступниця глави Держдепартаменту США.

Вона нагадала, що і президент Байден, і держсекретар Блінкен неодноразово заявляли про те, що Сполучені Штати стоять поряд з українським народом, разом з Україною.

«Ми будемо згуртовувати весь світ на їхню підтримку стільки, скільки буде потрібно. Це тому що американський народ розуміє, що українці воюють не лише за свою свободу, але вони воюють за всіх нас», - зауважила Нуланд.

Читайте також: Нуланд: путіну не вдалося ні зламати Україну, ні зруйнувати ОБСЄ

Вона підкреслила важливість того, щоби світ і Україна добилися поразки всіх брудних спроб путіна підкорити український народ. Бо якщо цього не станеться, світ стане набагато більш небезпечним місцем, і кожна менша держава стане уразливою перед більшим озброєним сусідом.

Читайте також: Спроби путіна заморозити українців мають бути відбиті - Нуланд

Конференція «Україна в Вашингтоні та за його межами», яка проходить у центрі американської столиці, організована U.S.-Ukraine Foundation разом з посольством України в США. У форумі беруть участь представники американського Конгресу, урядів США й України, Верховної Ради, а також науковці, експерти, дипломати, представники неурядових організацій, активісти. Для учасників конференції у Вашингтоні також відбувся показ стрічки «Свобода в вогні» режисера Євгена Афінеєвського.

Фото: Kevin Dietsch/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-