Спроби путіна заморозити українців мають бути відбиті - Нуланд

Спроби путіна заморозити українців мають бути відбиті - Нуланд

Укрінформ
Президент рф володимир путін не повинен досягти своєї мети, зануривши українців у темряву і холод, після того, як він не досяг її на полі бою.

Про це заявила заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд у зверненні до Київського безпекового форуму, повідомляє Укрінформ.

«Спроби путіна завоювати Україну, його воєнні злочини, ядерний шантаж, голодні ігри, а тепер і спроби заморозити українців мають бути відбиті, в іншому випадку світ буде набагато небезпечнішим», - сказала вона.

Нуланд додала: якщо путін переможе, то «згасне не лише світло України як суверенної і демократичної нації, що бореться за своє майбутнє, тоді будь-яка невеличка і середнього розміру нація поряд буде наступною».

Читайте також: США не бачать ознак, що росія планує припинити ракетні атаки по Україні – Білий дім

Вона також підкреслила, що США повели за собою світ, надавши безпрецедентні обсяги військової, економічної і гуманітарної допомоги Україні й українцям. Як приклад, вона навела той факт, що нещодавно президент Джо Байден звернувся до Конгресу за додатковим пакетом у 37 млрд доларів.

«путін не повинен досягти своєї мети, зануривши людей у темряву і холод, після того, як він не досяг мети на полі бою. Він зазнав поразки завдяки стійкості, хоробрості й силі українського народу. Не НА Україні знаходиться край його якоїсь фантазійної імперії – в Україні знаходиться вільна, горда і дедалі успішна європейська держава», - зазначила Нуланд.

Читайте також: Найкращим шляхом для забезпечення сталого миру є підтримка України – Столтенберг

Як повідомлялося, за підсумками дводенної зустрічі Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ 30 листопада держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Штати разом із союзниками по НАТО та партнерами по G7 мають намір надалі нарощувати обсяги допомоги Україні, щоб позбавити путіна можливості тримати у заручниках решту світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-