ВР закликає світ визнати атаки рф на енергетичну інфраструктуру України продовженням геноциду

ВР закликає світ визнати атаки рф на енергетичну інфраструктуру України продовженням геноциду

Заява
Укрінформ
Верховна Рада закликає світову спільноту визнати атаки російської федерації на об‘єкти енергетичної інфраструктури України продовженням одвічної політики геноциду українського народу.

Про це йдеться в заяві ВР щодо енергетичного тероризму російської федерації (постанова

Верховна Рада закликає цивілізований світ засудити підступні напади російської федерації на об’єкти енергетичної інфраструктури України та визнати, що методичне знищення цих об’єктів є продовженням одвічної російської політики щодо геноциду українського народу.

ВР відзначає, що Україна очікує від усіх держав-партнерів прискореного надання сучасних систем протиповітряної та протиракетної оборони, необхідних для захисту України та держав-сусідів від злочинної агресії рф, посилення санкцій проти рф як держави-терориста та усунення лазівок, що використовуються агресором для уникнення дії таких обмежувальних заходів; продовження кроків щодо створення спеціального міжнародного трибуналу для розслідування воєнних злочинів, скоєних росією та її військовими формуваннями в Україні; нарощування міжнародних зусиль щодо введення в дію механізмів фінансування післявоєнної відбудови України, у тому числі, за рахунок російської федерації як держави-агресора; швидкого постачання високовольтного обладнання для термінового відновлення безперебійного живлення критичної інфраструктури, лікарень, шкіл, дитячих садків та житлових будинків, знеструмлених внаслідок ураження об'єктів енергетичної інфраструктури.

Читайте також: Для відновлення енергосистеми України потрібні трансформатори і системи ППО – Кулеба

Український парламент також закликає весь демократичний світ посилити зусилля задля остаточного звільнення Європейського континенту від енергетичної залежності, спровокованої російською федерацією.

Окрім того, Верховна Рада звертається до всього демократичного світу, міжнародних організацій із закликом терміново вжити консолідованих та дієвих заходів для припинення збройної агресії рф проти України та негайного виведення всіх її збройних формувань із суверенної території України в її міжнародно визнаних кордонах.

При цьому ВР закликає міжнародне співтовариство згуртуватися та відповідно до міжнародних стандартів і процедур визнати російську федерацію державою-терористом (державою – спонсором тероризму), а її злочинні дії проти України – геноцидом українського народу.

Читайте також: росія намагається «заморозити» українців і змусити підкоритися — глава МЗС Британії

Водночас український парламент наголошує на необхідності використати всі наявні засоби, необхідні для застосування наявних та створення нових міжнародних інструментів з метою притягнення усіх винних у вчиненні росією злочинів проти України та її громадян до відповідальності та відшкодування завданої нею шкоди.

"Верховна Рада України переконана, що російський збройний терор не зможе зламати ані Україну, ані її друзів і союзників. Навпаки – наша солідарність стане міцнішою, наша Перемога невпинно наближається, а зло неодмінно буде покаране", – наголошується в заяві.

Як повідомлялося, з жовтня російська федерація систематично вчиняє акти енергетичного тероризму проти України, завдаючи масованих ударів по об‘єктах цивільної енергетичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-