Звикання до звірств рф означатиме перемогу «руского міра» - Дуда

Звикання до звірств рф означатиме перемогу «руского міра» - Дуда

Укрінформ
Звикання світу до злочинів і звірств росії означатиме перемогу “руского міра”, на що не можна погоджуватися. Не може бути згоди на мир в Україні з втратою частини її території.

Про це під час пресконференції в четвер у Лодзі в межах дводенного засідання Ради міністрів ОБСЄ заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

Як підкреслив Дуда, сьогодні чітко бачимо, що, одна з держав-учасників ОБСЄ - росія - брутально порушила всі ці принципи міжнародного права.

“Немає жодних сумнівів, що сьогоднішня росія – це злочинна країна, з політикою якої не можна погоджуватися і словам якої не можна вірити”, - підкреслив польський лідер.

Як наголосив Дуда, не можна звикати до того, що росія послідовно знищує критичну і важливу цивільну інфраструктуру України з метою спровокувати гуманітарну катастрофу.

“Не можна оминути увагою сплановані вбивства мирних жителів чи викрадення українських дітей, яких потім вивозили вглиб росії. У жодній країні світу не можна допускати таку демографічну політику, оскільки дітей, по суті, викрадають, щоб поліпшити демографічну ситуацію в росії”,- зазначив президент Польщі.

Він висловив побоювання, що коли світ почне ставитися до російських звірств як до чогось нормального, то це буде рівносильно перемозі ідеї “руского міра”, що означає жорстокість, агресію, війну, бідність і смерть.

Президент РП наголосив, що в XXI столітті не можна погоджуватися на брутальну агресію, порушення гуманітарного права, цілеспрямоване знищення цивільної інфраструктури тощо.

Дуда зазначив, що з боку Польщі не буде згоди на жодну угоду з росією, що санкціонуватиме силову зміну кордонів у Європі.

“Усілякі мирні переговори мають відбуватися за добровільною згодою українською влади. Виключно самі українці мають вирішувати майбутнє своєї країни”,- підкреслив польський лідер.

Читайте також: Для захисту Польщі Patriot найкраще розмістити на заході України - міністр оборони

Він додав: немає жодних сумнівів, що будь-яке порозуміння, яке будь-яким чином визнаватиме воєнні здобутки росії в Україні, “буде бомбою, підкладеною під європейську систему безпеки, яка рано чи пізно вибухне”.

Як повідомляв Укрінформ, у польському місті Лодзь у четвер триває дводенне засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Питання триваючої загарбницької війни рф проти України - в центрі уваги зустрічі міністрів закордонних справ. За даними МЗС Польщі, участь у зустрічі беруть кількадесят міністрів. Україну на головній події року в ОБСЄ представляє міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Фото: polskieradio.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-