У рф планують збільшити фінансування держоборонзамовлення в півтора рази

У рф планують збільшити фінансування держоборонзамовлення в півтора рази

Укрінформ
Міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що обсяг фінансування держоборонзамовлення в 2023 році збільшиться майже в півтора рази.

Про це повідомляє "Інтерфакс", передає Укрінформ.

«Наступного року з урахуванням бюджетних коштів, які виділяються додатково, обсяг фінансування держоборонзамовлення збільшується практично в 1,5 рази. Це дасть можливість забезпечити з'єднання і військові частини постійної готовності озброєнням та технікою на рівні 97%», - сказав шойгу на засіданні колегії міноборони рф.

Він заявив, що потрібно зберегти максимально можливий обсяг виробництва та організувати «випереджаючі постачання» озброєнь армії. За його словами, на базі Національного центру управління обороною організовано контроль за постачанням особливо затребуваного озброєння.

Міністр також звітував, що нібито в рамках «часткової мобілізації» за два місяці пройшли навчання понад 300 тисяч резервістів та добровольців: "Підготовлено близько восьми тисяч екіпажів бойових машин і танків, обслуг артилерійських систем, засобів протиповітряної оборони, комплексів безпілотної авіації та радіоелектронної боротьби, апаратного зв'язку". За словами шойгу, до бойового навчання нових військових формувань залучено близько трьох тисяч інструкторів, задіяно понад 100 полігонів у росії та білорусі.

Читайте також: путін підписав закон про статус «ветерана» для добровольців у війні проти України

Раніше Forbes підрахував, що, за даними ЗСУ, за дев'ять місяців, що минули після російського вторгнення в Україну, росія витратила на війну 82 мільярди доларів — чверть річних доходів бюджету.

У матеріалах мінфіну рф йдеться, що в 2022 році видатки росії на національну оборону становили 4,7 трильйона рублів (77 мільярдів доларів), що на 1,2 трильйона рублів (20 мільярдів доларів) більше, ніж було затверджено на 2022 рік. У 2023 році на оборону планують витратити майже 5 трильйонів рублів, у 2024-му — 4,6 трильйона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-