Україна у Франції закликала покарати росію за злочин агресії

Україна у Франції закликала покарати росію за злочин агресії

Укрінформ
Українська влада у Франції закликала покарати росію за злочин агресії.

Із таким закликом керівник Офісу Президента Андрій Єрмак звернувся до учасників конференції "Чи можлива безпека в Європі без засудження злочинів, скоєних в Україні?", яка відбулася в Парижі в університеті Sciences Po, повідомили Укрінформу в ОП.

"Трибунал засудив нацистську ідеологію і виніс вирок тим, хто був причетний до воєнних злочинів і злочинів проти людяності. Але насамперед він покарав тих, хто ухвалював рішення і віддавав накази. Тих, хто розв'язав агресивну війну. Ні в СРСР, ні в росії не було свого Нюрнберга. Тому імперська ідеологія кремля залишається головною загрозою миру в Європі та в усьому світі. І, звісно, це екзистенційна загроза для України. Ми маємо покласти цьому край. Міжнародне співтовариство має притягнути російське керівництво до кримінальної відповідальності за злочин агресії проти України", — заявив Єрмак.

Він підкреслив, що Німеччина стала оплотом демократії, тому що в неї був свій Нюрнберг.

Заступник керівника ОП Андрій Смирнов наголосив, що Україна — країна, яка не словами, а своїми діями бореться за своє право на існування не тільки як демократія, а і як країна на карті цивілізованого світу. "І боремося ми за це право в неоголошеній агресивній війні, яку розв'язала росія проти України. Найстрашнішою війною є війна за мир! І ця війна відбувається ціною десятків тисяч мирних, ні в чому не винних цивільних осіб, жінок, неповнолітніх і малолітніх дітей, закатованих, скривджених, вбитих впритул або російськими ракетами людей. Це війна світла із суцільною темрявою, в якій світло неодмінно переможе. Питання — якою ціною", — підкреслив Смирнов.

Читайте також: Єрмак обговорив із Салліваном підтримку України у зимовий період

Під час конференції також презентували результати опитування громадської думки у Франції про необхідність покарати володимира путіна за злочин агресії росії проти України. Опитування провела французька компанія, що займається політичними опитуваннями, OpinionWay. Дослідження було проведено 16-17 листопада, у ньому взяли участь понад тисяча осіб. У відповідь на запитання, "чи вважаєте ви за необхідне покарати володимира путіна за злочин агресії, який росія вчинила проти України?", 86% французів відповіли позитивно.

Як повідомлялося, конференція та опитування були проведені франко-українською асоціацією Unis pour l'Ukraine за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-