Єрмак обговорив із Салліваном підтримку України у зимовий період

Єрмак обговорив із Салліваном підтримку України у зимовий період

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак і радник Президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван під час телефонної розмови обговорили питання підтримки України для забезпечення проходження зимового періоду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Президента України.

Єрмак поінформував співрозмовника про оперативну ситуацію на фронті, а також про можливі кроки росії, які вона готує з метою продовження терору проти населення України.

Сторони обговорили надання Україні підтримки для забезпечення проходження зимового періоду.

Окремо Єрмак подякував США за підтримку започаткованої Президентом Володимиром Зеленським 26 листопада гуманітарної програми Grain from Ukraine.

Єрмак наголосив, що реалізація цієї ініціативи допоможе країнам Африки та Азії, які опинилися на межі голоду через блокування росією шляхів експорту українського продовольства.

Читайте також: Кулеба зустрівся у Бухаресті із главою МЗС Польщі — говорили про посилення України

Він подякував Саллівану, Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу та всьому американському народові за підтримку України в боротьбі за свободу, справедливість і безпечне майбутнє для всіх країн світу.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати оголосили про виділення понад 53 мільйонів доларів на обладнання для ремонту й відновлення роботи електромереж в Україні, які постраждали від російських ракетних обстрілів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-