Зеленський: Бачимо готовність G7 працювати разом, щоб притягти росію до відповідальності

Зеленський: Бачимо готовність G7 працювати разом, щоб притягти росію до відповідальності

Укрінформ
За підсумками зустрічі міністрів юстиції країн G7 є очевидна готовність притягнути росію до відповідальності за воєнні злочини.

Як передає Укрінформ, про це Володимир Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні.

«У Берліні відбулася зустріч міністрів юстиції країн «Великої сімки» – надзвичайно корисна. Україну там представляли генеральний прокурор і міністр юстиції нашої держави. Ця зустріч була присвячена якраз притягненню до відповідальності окупантів і держави-агресора за все ними скоєне. За підсумками зустрічі бачимо очевидну готовність працювати разом, щоб врешті відновити силу міжнародного права, відновити повну дію Статуту ООН і притягти росію до справедливої відповідальності», - зазначив Зеленський.

Президент також подякував Нідерландам за визнання росії державою - спонсором тероризму. «Крок за кроком світ усе розставить по місцях», - підкреслив він.

Читайте також: Президент: Робимо все, аби створити спеціальний трибунал щодо злочинів росії

Як повідомляв Укрінформ, у Берліні відбулася зустріч міністрів юстиції країн G7. Від України участь у зустрічі брали міністр юстиції Денис Малюська і генпрокурор Андрій Костін. Головна тема форуму - розслідування воєнних злочинів, скоєних в Україні росіянами і притягнення винних до відповідальності.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-