Військова підтримка зміцнює позиції України на майбутніх переговорах з рф - глава МЗС Канади

Військова підтримка зміцнює позиції України на майбутніх переговорах з рф - глава МЗС Канади

Укрінформ
Міжнародна спільнота, надаючи Україні військову та іншу допомогу, посилює позиції нашої держави на майбутніх перемовинах з росією.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі, повідомляє Укрінформ із посиланням на The Guardian.

“росія взагалі не йде на перемовини. Тому наша мета наразі - посилити позицію України на полі бою шляхом надання військової допомоги, розвідувальних даних та фінансової підтримки. Коли ми так чинимо, то посилюємо її позицію за столом перемовин. Врешті-решт буде дипломатичне вирішення”, - сказала Жолі.

Вона додала, що НАТО рішуче налаштоване підтримувати Україну цієї “складної” зими, а російські обстріли української критичної інфраструктури лише зміцнюють цю позицію. “Нам слід забезпечити, щоб українці змогли пройти цю складну зиму”, - зазначила міністр, зауваживши, що країни НАТО шукають способи відновлення роботи української енергетики.

Читайте також: МЗС Канади викликало російського посла «на килим» через обстріли України

Як повідомлялося, 29 листопада в Бухаресті розпочалася дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО, на якій союзники обговорюють найважливіші питання євроатлантичної безпеки. В зустрічі бере участь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-