Ердоган вважає, що війну в Україні можна зупинити шляхом дипломатії

Ердоган вважає, що війну в Україні можна зупинити шляхом дипломатії

Укрінформ
Відкриття Чорноморського зернового коридору та обмін військовополоненими показали, що є можливість досягнення дипломатичних рішень між Україною та росією.

Таку думку президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган висловив на 38-му засіданні Постійного комітету з економічного та торговельного співробітництва (COMCEC) Організації ісламського співробітництва (OIC) у Стамбулі, повідомляє власкор Укрінформу.

“З першого дня ми наполегливо працювали, щоб припинити війну між росією та Україною та припинити кровопролиття. Користуючись нашою тісною дружбою з обома лідерами, ми з різних приводів зближували російську та українську владу в нашій країні. Відкриття зернового коридору через Чорне море та обмін полоненими показали, що дипломатичне рішення можливе”, - сказав Ердоган.

Президент Туреччини наголосив, що Чорноморським зерновим коридором було транспортовано понад 11 мільйонів тонн зерна.

“Ми віримо, що продовження угоди про Чорноморський зерновий коридор на 120 днів з 19 листопада певною мірою полегшить проблеми наших африканських братів”, - сказав він.

Читайте також: Одеський припортовий завод долучився до «зернової угоди»

Як повідомляв Укрінформ, Україна разом із партнерами шукає способи посилення зернової ініціативи та розширення її можливостей, оскільки росія все ще має можливість обмежувати її роботу. Так, нині у черзі для проходу інспекції в Туреччині стоять 77 суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-