Одеський припортовий завод долучився до «зернової угоди»

Одеський припортовий завод долучився до «зернової угоди»

Фото
Укрінформ
Одеський припортовий завод перепрофілював виробничі потужності і долучився до відвантаження зернових на експорт у межах підписаної Україною міжнародної угоди «Про зерновий коридор».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОПЗ в Фейсбуці.

«Повністю завершено перепрофілювання виробничих потужностей АТ «ОПЗ» щодо відвантаження зернових з Одеського припортового заводу на морський транспорт для відправлення на експорт» - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перші тисячі тонн вже завантажено у трюми судна. Загальна кількість зерна, що буде відправлено цим рейсом, складатиме майже 23 тисячі тонн.

На підприємстві уточнили, що це буде першою відправкою продукції, завантаженої на морський транспорт з Одеського припортового заводу з початку бойових дій на території України.

Зауважується, що через об’єктивні причини ОПЗ не може поновити виробництво профільної хімпродукції, тож буде відвантажувати на експорт продовольство з України в межах угоди «Про зерновий коридор».

Читайте також: У черзі для проходу «зерновим коридором» у Туреччині стоять 77 суден

Як повідомлялося, з 1 серпня з портів Великої Одеси вийшло 501 судно, якими експортовано 12,2 млн тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-