Сучасна росія повторює злочини Голодомору - МЗС Канади

Сучасна росія повторює злочини Голодомору - МЗС Канади

Укрінформ
росія не лише відмовляється засудити радянські злочини Голодомору-геноциду, а і повторює їх зараз.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це з нагоди роковин Голодомору заявила у Оттаві міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

“Попри факти, росія досі заперечує, що Голодомор був геноцидом та постійно називає будь-які спроби засудити у росії ці радянські злочини проти людяності непатріотичними. Тому не дивно, що злочини минулого зараз повторюються режимом президента путіна, який також намагається знищити українську націю та ідентичність”, - сказала Жолі.

Читайте також: Канада розширила санкції проти росії

Вона зауважила, що “канадці відзначають непохитну стійкість українців, їх тверду відданість свободі та невтомну боротьбу за виживання культури, мови й ідентичності”.

“Щодня українці продовжують демонструвати неймовірну мужність та відвагу у захисті своєї землі, й канадці підтримують їх у цьому”, - зазначила міністр.

Читайте також: У Вселенському Патріархаті помолилися за жертв голодоморів в Україні

Жолі наголосила, що Канада “віддана підтримці суверенітету, безпеки та територіальної цілісності України, а також притягненню росії до відповідальності за її жорстокі дії”.

“Боротьба України нагадує нам, що ми повинні й надалі захищати права людини й основоположні свободи. Разом виступаймо проти нетерпимості й ненависті у наших громадах, країні та світі”, - підсумувала глава канадського МЗС.

Читайте також: Президент закликав світ визнати Голодомор геноцидом українського народу

Як відомо, у Канаді сьогодні завершується тиждень обізнаності про Голодомор, упродовж якого по всій країні тривали численні заходи, присвячені інформуванню населення щодо Голодомору та вшанування жертв цього злочину.

У 2008 році Канада стала першою країною, що офіційно визнала Голодомор актом геноциду українського народу. У канадському Едмонтоні ще у 1983 році був споруджений перший у світі пам’ятник жертвам Голодомору.

Фото: The Canadian Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-