НАТО має продовжувати підтримку України, війна взимку буде випробуванням - німецький депутат

НАТО має продовжувати підтримку України, війна взимку буде випробуванням - німецький депутат

Укрінформ
Альянс не повинен послаблювати допомогу Україні, зимовий час стане важким як для фронту, так і для всіх громадян країни.

Про це заявив голова німецької делегації в Парламентській асамблеї НАТО Йоганн Давід Вадефуль в інтерв’ю парламентській газеті, текст розміщено на сайті Бундестагу, передає Укрінформ.

«Ми не повинні послаблювати нашу підтримку України зараз, тому що наступний етап війни між Україною та росією, у зимові місяці, буде великим випробуванням… Ми, парламентарії ПА НАТО, погоджуємося, що ми й надалі будемо єдиними у підтримці України. Це стосується політичної, економічної та військової підтримки», – заявив Вадефуль.

Він наголосив, що необхідно продовжувати озброювати українську армію, а з огляду на російські атаки на цивільну енергетичну інфраструктуру, - нарощувати технічні ресурси для відновлення цієї інфраструктури. Вадефуль пояснив, що йдеться про надання Україні необхідної військової техніки, наприклад, у сфері протиповітряної оборони, та висловив «особисту думку» що настав час починати передачу українським захисникам бойових танків та бронетранспортерів.

Читайте також: Бельгія підтримує рух України до членства в ЄС та НАТО - підписали спільну декларацію

Депутат зазначив, що успіхи ЗСУ в Херсоні та Харкові показали, що українці чудово справляються з системами озброєнь, які постачають країни-члени. Це також пов’язано з підготовкою українських військових у країнах НАТО. Він зауважив водночас, що треба бути терплячими, коли йдеться про військову підтримку та працювати разом.

«росія становить безпосередню і пряму загрозу безпеці та стабільності євроатлантичного регіону, від якої ми повинні захищатися шляхом постійного надійного стримування», - сказав Вадефуль. Ознаками сили альянсу він назвав відправку військ на східний фланг, відновлення уваги до війни в кіберпросторі та розширення альянсу до 32 держав-членів.

Читайте також: Війська НАТО провели масштабні навчання біля кордонів білорусі та росії

Депутат зазначив, що прийнятими резолюціями парламентарії НАТО надіслали чіткий політичний сигнал росії.

Нагадаємо, ПА НАТО засідала в Мадриді з 18 по 21 листопада 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-