Бельгія підтримує рух України до членства в ЄС та НАТО - підписали спільну декларацію

Бельгія підтримує рух України до членства в ЄС та НАТО - підписали спільну декларацію

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Королівства Бельгія Александер де Кроо підписали спільну декларацію про підтримку руху України до членства в ЄС та НАТО.

Церемонія підписання декларації відбулася у суботу, 26 листопада, в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“Я дякую Бельгії, пану прем’єр-міністру за підписану сьогодні спільну декларацію. Цей документ засвідчує підтримку Бельгією нашого руху до повноправного членства в Європейському Союзі і в НАТО. "Обов’язково ми здобудемо цей важливий для нас результат”, - сказав під час підписання декларації Президент України Володимир Зеленський.

Відео: Офіс Президента, Телеграм

Також під час зустрічі Зеленський та де Кроо обговорили низку питань: міжнародної взаємодії наших країн, оборонну підтримку, необхідність посилення санкцій проти росії і проблеми дестабілізації глобальних відносин.

Читайте також: Вступ України до НАТО: прем’єри України, Польщі та Литви підписали спільну заяву

“Ми цінуємо, що Бельгія є лідером за обсягом заморожених російських активів - 50 млрд євро, навіть більше. Важливо, щоб активи держави-терориста були спрямовані на компенсацію шкоди від ії терору. Маємо зробити все для того, щоб це відбулося якнайшвидше”, - наголосив Президент України.

Також під час переговорів було обговорено низку питань. Зокрема, стан енергетичної системи України після терористичних ракетних ударів росії і потреби України у відповідній підтримці для відбудови.

“Бельгія готова надати необхідні електрогенератори та інше обладнання, яке зараз життєво необхідно для нашого суспільства, для України в цілому”, - сказав Володимир Зеленський.

Читайте також: Шмигаль обговорив із Шимоніте та Моравецьким виклики, пов'язані з руйнуванням енергосистеми України

Окрім цього сторони обговорили взаємодію в Організації Об’єднаних Націй, в структурах Євросоюзу та на інших міжнародних рівнях.

Президент України подякував за вже надану воєнну допомогу і зазначив, що звернувся з проханням про ії розширення. Також обговорювалася допомога з розмінування.

Як повідомляв Укрінформ, 26 листопада в Україну з візитом прибув прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-