Столтенберг закликав світ допомогти Україні та пояснив, чому переговори з рф зараз не мають сенсу

Столтенберг закликав світ допомогти Україні та пояснив, чому переговори з рф зараз не мають сенсу

Укрінформ
Україні не потрібні переговори з росією до тих пір, поки вона не здобуде впевнену перемогу на полі бою, інакше міцного миру не вийде і згодом доведеться воювати знову.

Саме тому НАТО потрібно збільшити підтримку України, заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг під час пресконференції у Брюсселі 25 листопада, передає Укрінформ.

“Не буде міцного миру, якщо переможе агресор і якщо гноблення та автократія переважатимуть над свободою і демократією. Більшість воєн закінчуються переговорами. Але те, що відбувається за столом переговорів, залежить від того, що відбувається на полі бою. Тому найкращий спосіб збільшити шанси на мирне вирішення — це підтримати Україну. НАТО продовжуватиме стояти поруч з Україною стільки, скільки буде потрібно. Ми не відступимо”, — заявив Генсек.

Читайте також: Перед зустріччю міністрів НАТО в Бухаресті Столтенберг підтвердив міцну підтримку України

Він вкотре заявив, що світ не повинен дозволити путіну перемогти, оскільки “ціна буде занадто високою і відчутною для усіх упродовж багатьох років”. 

Як повідомлялося, 29-30 листопада в Бухаресті відбудеться засідання Північноатлантичної Ради на рівні міністрів закордонних справ, які розглянуть найбільш нагальні питання євроатлантичної безпеки та, зокрема, розвиток ситуації навколо триваючої російської агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-