Зеленський не сумнівається, що з часом вдасться реалізувати українську формулу миру

Зеленський не сумнівається, що з часом вдасться реалізувати українську формулу миру

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський не сумнівається в тому, що з часом вдасться реалізувати українську формулу миру.

Про це глава держави сказав під час виступу на Міжнародному симпозіумі The idea of Europe в Каунасі, передає кореспондент Укрінформу.

«Я не сумніваюся, що з часом ми реалізуємо українську формулу миру. Тобто зупинимо російську агресію й демонтуємо загрози, які вона принесла Україні, усій Європі та світу. Але вже треба показати нашу життєздатність, усю енергійність Європи», - зазначив Зеленський.

Так само, додав Президент, як лінія фронту в Україні стала лінією боротьби Європи за себе, відбудова України має стати для Європи реконструкцією себе.

«Це найбільший економічний і гуманітарний проєкт наших поколінь. Найбільші можливості для економічного розвитку європейських країн. Найбільші можливості для європейських компаній і найбільший поштовх для європейського виробництва. А отже, це найбільший потенціал для нашого з вами соціального розвитку», - підкреслив Зеленський.

Відео: ОП

Глава держави наголосив, що доля України визначена, визначена й доля всього центру та сходу Європи. «Україна є й буде вільною, Україна є й буде демократичною, Україна є й буде міцною. Україна є й буде, а отже, є й буде Європа. Тож коли ми гарантуємо Україні довготривалу безпеку, гарантуємо таку ж безпеку всьому континенту», - сказав він.

Читайте також: Єрмак: Україні потрібні надійний повітряний щит і міжнародні гарантії безпеки

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська збройна агресія.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-