Міністри оборони країн Північної Європи запевнили у продовженні підтримки України

Міністри оборони країн Північної Європи запевнили у продовженні підтримки України

Заява
Укрінформ
Міністри оборони країн Північної Європи (Швеції, Норвегії, Данії, Фінляндії та Ісландії) заявили про продовження підтримки України на тлі російської агресії.

Про це йдеться у спільній заяві за підсумками зустрічі, що відбулася в Осло у вівторок, передає Укрінформ.

“Країни Північної Європи від початку вторгнення підтримували Україну летальним і нелетальним військовим обладнанням, гуманітарною та фінансовою допомогою. Ця підтримка триватиме й надалі. Ми залишаємося непохитними у підтримці суверенітету, політичної незалежності та територіальної цілісності України. Ми не дозволимо ядерній риториці чи агресивним діям росії вплинути нанашу підтримку України. Країни Північної Європи загалом пожертвували Україні близько 1,7 мільярда євро на оборонну підтримку”, - йдеться у заяві.

Міністри наголошують, що вторгнення росії в Україну різко змінило європейську та глобальну безпеку. “Їхні (росіян - ред.) дії спричинили величезні людські страждання та руйнування в Україні. Жорстока війна росії в Україні показала нам, що мир не можна сприймати як належне. Маємо продовжувати курс і збільшувати підтримку Україні, яка захищає свою свободу. Їхня справа – наша справа”, - йдеться у заяві.

Читайте також: Прем’єрка Ісландії підтвердила непохитну підтримку України північними країнами

Як повідомляв Укрінформ, країни Північної Європи закликали ООН сприяти збору доказів про злочини рф проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-