Прем’єрка Ісландії підтвердила непохитну підтримку України північними країнами

Прем’єрка Ісландії підтвердила непохитну підтримку України північними країнами

Укрінформ
Прем’єрка Ісландії Катрін Якобсдоуттір заявила, що підтримка Києва нордичними країнами залишається твердою і непохитною.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN.

«Вторгнення росії мало руйнівні наслідки для народу України та серйозні й широкомасштабні наслідки для всіх нас: для нашої безпеки, нашої енергетичної економіки та продовольчої безпеки в усьому світі», – сказала Якобсдоуттір на засіданні Північної ради в Гельсінкі у вівторок.

Рада представляє Данію, Фінляндію, Ісландію, Норвегію, Швецію, Фарерські острови, Гренландію та Аландські острови.

«Ми єдині у своїй відповіді росії, яка веде свою жорстоку війну проти України», — сказала прем’єрка Фінляндії Санна Марін.

Читайте також: Столтенберг подякував Швеції за підтримку України

За її словами, країни Північної Європи «є відданими партнерами у захисті багатосторонньої системи та суверенітету України від російської агресії».

Відповідаючи на запитання про те, які конкретні дії роблять країни для підтримки України, Марін наголосила, що «ми не тільки говоримо — ми діємо, і ми діємо об’єднано, ми діємо разом».

Прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре заявив, що країни Північної Європи продовжують надавати «фінансову підтримку для управління державою, гуманітарну підтримку, медичну підтримку» і «приймають біженців».

Він додав, що коаліція підтримує «право України на захист, а це означає, що ми надаємо Україні військову техніку і зобов’язуємося це робити й надалі».

Читайте також: Чехія, Швеція та Фінляндія допоможуть відновлювати Луганщину – Гайдай

Як повідомлялося, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну лідери нордичних країн наголошували, що залишаються вірними союзниками Києва та різко критикували дії Кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-