Зеленський закликав союзників бути принциповими задля реалізації української формули миру

Зеленський закликав союзників бути принциповими задля реалізації української формули миру

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав союзників зберігати принциповість у протидії російській агресії задля забезпечення реалізації української формули миру.

Про це він заявив під час онлайн-звернення до учасників пленарного засідання Парламентської асамблеї НАТО у Мадриді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зеленський наголосив, що принципи формули миру безсумнівні, оскільки кожен народ зацікавлений у відсутності небезпечних інцидентів на атомних обʼєктах, смертей від російських терористів, у захисті від їхніх ракет і диверсій інфраструктури, у стабільності ринків та збереженні міжнародного права.

Відео: Офіс Президента

«Все це забезпечує українська формула миру, яку, не помилившись, можна називати і європейською формулою миру, і світовою формулою миру, бо вона побудована на повазі і захисті загальнолюдських цінностей, на міжнародному праві», - підкреслив Президент.

Читайте також: Українську формулу миру сприймають у світі надзвичайно позитивно – Зеленський

Водночас, на його переконання, поки країни концентрують сили, щоб реалізувати цю формулу, потрібно зберігати принциповість у протидії російській агресії. Зеленський закликав парламенти держав-учасниць визнати росію державою-спонсором тероризму, оскільки вона зробила ставку на геноцидну політику і знищує енергетичну інфраструктуру України. «Це рівнозначно застосуванню зброї масового знищення. Абсолютний злочин!» - наголосив він.

Глава Української держави відзначив також важливість посилення санкцій проти росії, які не дозволяють їй адаптуватися і знаходити нові шляхи забезпечення терору.

«Потрібен новий, девʼятий санкційний пакет Євросоюзу, нові санкції світу проти росії за терор одразу після обмеження експортних цін на енергоресурси», - заявив він.

Читайте також: Зеленський розповів про українську формулу миру учасникам Міжнародної організації Франкофонія

На думку Зеленського, буде правильним кроком, якщо Україна і союзники унеможливлять основний терористичний задум росії і забезпечать повний захист неба, коли російські ракети, іранські дрони та будь-які інші знаряддя терору не зможуть досягти визначених для них цілей.

«росії доведеться робити те, що треба нам з вами, а саме йти за нашою формулою миру. Ми зможемо це забезпечити, але для цього Україну потрібно забезпечити достатньою кількістю і якістю систем ППО і ПРО, достатньою вагою оборонної та фінансової підтримки. Держава-терорист повинна бачити, що в неї немає шансів», - підкреслив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 15 листопада під час звернення до учасників саміту G20 назвав 10 обов’язкових умов для припинення війни в Україні. Зокрема, йдеться про радіаційну, ядерну, продовольчу, енергетичну безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-