Парламентська асамблея НАТО визнала росію державою-терористом

Парламентська асамблея НАТО визнала росію державою-терористом

Резолюція
Укрінформ
Парламентська асамблея НАТО закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал щодо агресії російської федерації проти України та визнала рф державою-терористом.

Про це голова постійної делегації України в ПА НАТО, народний депутат від фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Єгор Чернєв повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Парламентська асамблея НАТО закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал щодо агресії росії та визнала її державою-терористом", – зазначив Чернєв, поінформувавши, що відповідну резолюцію буде направлено урядам та парламентам усіх країн-членів НАТО.

За його словами, усі 30 країн НАТО підтримали пропозиції української делегації.

Політик розповів, що такий трибунал дасть можливість засудити не тільки безпосередніх виконавців військових злочинів, але й вище керівництво російської федерації.

Крім того, він повідомив, що в резолюції були враховані побажання щодо збільшення постачання Україні озброєння, розробки конкретних кроків щодо вступу Української держави в НАТО, створення механізму стягнення репарацій з рф за завдані країні збитки.

Він також зауважив, що в резолюції з ініціативи української сторони було закріплено, що НАТО підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно.

Читайте також: росія є державою-терористом щодо всього демократичного світу - Мін'юст

Водночас Чернєв підкреслив, що делегати особливо відзначили, що українська армія однозначно посилить НАТО, тому членство України є бажаним та важливим для Альянсу.

Політик наголосив, що ухвалення резолюції – це важливий політичний крок, який демонструє настрої у західних парламентських колах, а значить впливає на керівництво країн в контексті ухвалення рішень.

"Дуже тішить той факт, що українська позиція, така як створення трибуналу, виплата репарацій чи визнання росії державою-терористом, поступово стає мейнстрімом на найвищих міжнародних майданчиках. За злочини проти людяності, військові злочини, які не мають терміну давності та за злочин агресії покарання буде невідворотнім. Ми цього обов'язково доб'ємося", – резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію щодо визнання російського режиму терористичним.

Фото: Єгор Чернєв, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-