росія є державою-терористом щодо всього демократичного світу - Мін'юст

росія є державою-терористом щодо всього демократичного світу - Мін'юст

Укрінформ
росія - держава-терорист не лише щодо України, а й усього демократичного світу. 

Про це заявила заступниця міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Валерія Коломієць під час свого виступу на Міжнародній конференції “Права людини проти геноциду”, організованій берлінським аналітичним центром Liberale Moderne, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“росія – це держава-терорист не тільки щодо України, а це держава-терорист щодо всього демократичного світу”, - сказала Коломієць.

Вона зазначила, що це добре показує справа Україна та Нідерланди проти росії в ЄСПЛ, яка стосується масових та систематичних порушень прав людини на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей; викрадення та спроб незаконного вивезення дітей-сиріт з Донецької та Луганської областей на територію рф у 2014 році; збиття літака рейсу "Малайзійських авіаліній" MH17.

Читайте також: росія від самого початку війни використовує терористичні методи - євродепутати

Коломієць також наголосила, що для України дуже важливо створити міжнародний механізм компенсацій, який дозволить використовувати арештовані російські активи для виплат постраждалим.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли мирних українських міст та селищ. Вони розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.

Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-