Україні немає про що вести переговори з рф - Джонсон

Україні немає про що вести переговори з рф - Джонсон

Укрінформ
Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон переконаний, що за нинішніх обставин Україні немає про що вести переговори росією.

Про це він написав у колонці для Wall Street Journal, передає Укрінформ.

«Я розумію, чому Володимир Зеленський каже, що готовий до перемовин із путіним, і не сумніваюсь у щирості українського президента. Якби був доступний хоч якийсь адекватний план миру, український уряд швидко за нього вхопився б», - зазначив Джонсон.

За його словами, Україна безумовно хоче миру.

«Звичайно, Україна хотіла б перемовин. Та є одна проблема, і вона та сама, з якою Зеленський стикається щодня від 24 лютого – немає про що домовлятися. Жоден потенційний посередник ще досі не зміг вигадати компроміс, який би хоч трохи був прийнятним», - зазначив британський експрем’єр-міністр.

На його думку, якщо навіть припустити, що західним лідерам вдалося б переконати Україну «обміняти землі на мир», «будь-яка домовленість такого роду буде огидною і моральною ганьбою для людства».

«Навіть якщо українців вдасться переконати в тому, щоб відмовитися від прав на частину їхніх земель, хоч вони не мусять, не можуть і не будуть цього робити, немає причин вірити у те, що путін дотримається умов угоди. путін не хоче отримати частину України. Він хоче її всю», - наголосив Джонсон.

Читайте також: Не можна торгувати частиною України: Джонсон застерігає Захід від «брудної» угоди з путіним

Як повідомляв Укрінформ, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк наголосив, що росія пропонує Україні не мирні переговори, а висуває ультиматуми і сподівається на оперативну паузу для перегрупування своїх військ та закріплення на захопленій території.

Координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати не підштовхують Київ до переговорів з москвою та не ведуть окремих розмов «про Україну без України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-