Штати не підштовхують Україну до переговорів з росією - Білий дім

Штати не підштовхують Україну до переговорів з росією - Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати жодним чином не підштовхують Київ до переговорів з москвою та не ведуть окремих розмов “про Україну без України”.

Про це  під час телефонного брифінгу заявив координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ніхто у Сполучених Штатах не підштовхує, не схиляє і не підбиває його (Зеленського – ред.) до переговорів», - сказав Кірбі.

Він підкреслив: США залишаються на позиції, що Україна сама визначатиме, коли буде готова до дипломатичних переговорів, і який вигляд цей процес матиме. Представник Білого дому також підтвердив, що американська сторона продовжує керуватися принципом «нічого про Україну без України».

Кірбі визнав, що контакти між США і росією відбуваються на рівні керівників відомств. Зокрема, глава ЦРУ зустрічався з керівником зовнішньої розвідки рф, мали місце телефонні розмови міністрів оборони та головнокомандувачів збройних сил. Однак, підкреслив представник адміністрації, американська сторона під час цих контактів не веде переговорів щодо того, як урегулювати ситуацію, пов’язану з агресією рф проти України.

Читайте також: Умови завершення війни вирішуватиме Київ, а не будь-які інші європейські столиці – Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня керівник Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі висловив позицію, що Україна могла б розпочати переговори про мир з рф уже зараз – на тлі виснаження російських сил на полі бою.

Однак згодом він заявив, що українська сторона сама має визначати, коли і за яких умов вона буде готова піти на такі переговори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-