росія могла запланувати інцидент аби посварити Україну і Польщу - Моравецький

росія могла запланувати інцидент аби посварити Україну і Польщу - Моравецький

Укрінформ
Ракета, яка влучила в агропідприємство в селі Пшеводув Люблінського воєводства Польщі, була радянського виробництва і, ймовірно, перебувала на озброєнні сил ППО України. Утім, не можна виключити й сценаріїв свідомої підготовки такої провокації з боку кремля, аби посварити поляків з українцями.

Таку думку під час засідання Ради національної безпеки Польщі висловив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив польський прем’єр, напередодні росія здійснила масований ракетний удар по території України, і значна частина ракет впала в західній Україні, зокрема й поблизу польсько-українського кордону.

За його словами, це створює “ідеальний варіант” для здійснення росіянами провокації проти Польщі.

Читайте також: У Польщі впала українська ракета, але відповідальна за це росія – Столтенберг

Моравецький зазначив, що хоч на сьогодні відомо, що ракета, яка впала в Польщі, ймовірно, була на озброєнні української армії, проте “не можна виключити жодних сценаріїв”.

“Ми прекрасно знаємо, що росіяни можуть використовувати пропаганду, але й можуть запланувати певного роду дії. Завжди треба усвідомлювати, що це все відбувається в умовах жорстокої війни росії проти України. Відтак росія, яка поспіхом відступала з Херсона, могла хотіти сконструювати такі події, де атака могла бути одним з додаткових або головних елементів аби посварити між собою Польщу й Україну”, - наголосив польський прем’єр.

Читайте також: Дуда заявив, що інцидент із ракетою був «нещасним випадком»

Він запевнив, що усі служби в Польщі перебувають у стані готовності гарантувати безпеку країни, у зв’язку з даним інцидентом.

Як відомо, президент Польщі Анджей Дуда наголосив, що абсолютно нічого не вказує на те, що інцидент із ракетами в Пшеводуві був навмисним нападом росії. Він додав, що найвірогідніше, це була ракета української ППО, і це був нещасний випадок.

Читайте також: Україна просить невідкладно надати доступ її представникам до місця вибуху в Польщі – Данілов

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік від українського кордону, внаслідок вибуху ракети у вівторок загинули двоє людей. Інцидент стався біля зерносушарки близько 15:40 за місцевим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-