росія буде змушена виплатити репарації за шкоду, яку вона заподіяла Україні - Веніславський

росія буде змушена виплатити репарації за шкоду, яку вона заподіяла Україні - Веніславський

Укрінформ
Резолюція Генеральної Асамблеї ООН дала чіткий сигнал - російська федерація муситиме виплатити Україні відшкодування за нанесені збитки.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ розповів народний депутат, член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, представник Президента у Верховній Раді Федір Веніславський.

"Говорити про те, що вчорашня резолюція вже створила дієвий механізм, який дозволить нам стягувати кошти для відновлення України за рахунок російських коштів, які заморожені по всьому світу, це ще на превеликий жаль передчасно. Резолюція, як і всі, має рекомендаційний характер. Проте є чіткий сигнал дуже високого рівня, найвищого міжнародно-правового рівня про те, що російська федерація буде змушена виплатити репарації за шкоду, яку вона задіяла", - розповів депутат.

За його словами, заморожені активи росії підуть на відбудову України.

Читайте також: У Мін'юсті пояснили, що означає для України резолюція ООН про репарації

"Я переконаний, що не випадково після початку воєнної кампанії проти України практично переважна більшість активів рф була заморожена. І зараз мова йде про створення легальних правових механізмів, які дозволять нам у повній відповідності до норм міжнародного права звертати стягнення на ці міжнародні активи. Мова йде про заморожені активи насамперед російської федерації. Все це буде безсумнівно використано як джерело тих коштів, які будуть направлені на відшкодування шкоди, завданої Україні. Я впевнений, що найближчим часом будуть запропоновані юридичні механізми, які дозволять все це стягнути на користь України", - сказав Веніславський.

Як повідомлялося, Генеральна Асамблея ООН 14 листопада ухвалила проєкт резолюції щодо створення механізму компенсації Україні збитків, спричинених війною, яку розв’язала і досі веде росія проти України.

У той же час прессекретар президента росії дмитро пєсков заявив, що росія робитиме все можливе задля того, щоб не допустити вилучення її заморожених активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-