Нідерланди підтримуватимуть Україну до перемоги у війні – глава МЗС

Нідерланди підтримуватимуть Україну до перемоги у війні – глава МЗС

Укрінформ
Нідерланди вважають своїм обов’язком підтримувати Україну до перемоги у війні проти росії і допомогти притягнути до відповідальності винних у злочині агресії проти нашої країни.

Про це заявив міністр закордонних справ Вопке Гукстра на спільній з очільником МЗС України Дмитром Кулебою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«путін може і повинен зупинити цю війну. Але якщо він не зробить цього, я переконаний, що наш обов’язок полягає в тому, щоб допомогти Україні в боротьбі за свободу … Ми маємо допомогти вам перемогти, а також притягнути до відповідальності тих, хто вчинив цю агресію. Це наші універсальні цінності. Воєнні злочинці у всьому світі мають відповідати за злочини, і тут немає винятків», - сказав Гукстра.

Він привітав «дуже добрі новини з приводу звільнення Херсона» і запевнив, що Нідерланди й надалі підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно, надаючи військову та гуманітарну допомогу.

Очільник МЗС Нідерландів також віддав шану жертвам Голодомору.

«Сьогодні ми побували на Меморіалі, де увічнено пам’ять мільйонів українців. І там ми згадували про ще одного диктатора, який перетворив продовольство на зброю і воював голодом проти інших народів», - зазначив він.

Читайте також: Кулеба закликав Нідерланди приєднатися до програми Grain from Ukraine

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та генеральний прокурор Андрій Костін обговорили з главою нідерландської дипломатії Вопке Гукстрою притягнення росії до відповідальності за злочини проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-