Зеленському вирішувати, коли настане час переговорів із росією - глава МЗС Австрії

Зеленському вирішувати, коли настане час переговорів із росією - глава МЗС Австрії

Укрінформ
Глава МЗС Австрії Александер Шалленберг наразі не вбачає можливостей для мирних переговорів між Україною та росією, рішення щодо початку яких прийматиме у потрібний час Президент Володимир Зеленський.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це глава австрійської дипломатії заявив журналістам у Брюсселі у понеділок.

"Треба завжди тримати відчиненим ці двері (для мирних переговорів між Україною та рф – ред.), оскільки, врешті-решт, стійкого миру можна буде досягти лише за столом переговорів. Однак я думаю, що наразі ще не настав той час... І це має сказати Президент Зеленський, коли для цього прийшов час", - заявив Шалленберг.

Глава МЗС Австрії також зазначив, що не вбачає можливим повернення попереднього статус-кво у відносинах з росією після її повномасштабного вторгнення в Україну.

Читайте також: росії потрібні не переговори, а пауза для перегрупування військ – Подоляк

"Треба визнати, що географію і історію не можна змінити. Тому очевидно, що не може бути "культури скасування" (cancel culture) щодо росії в широкому сенсі цього слова. Але так само ясно, що не може бути і повернення до попереднього статус-кво. Не може бути мовчання з боку європейців. Ми зараз говоримо про воєнні злочини, про злочини проти людяності, і вони повинні бути розслідувані", - заявив він.

Шалленберг додав, що Австрія повністю підтримує роботу Міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні та Міжнародного кримінального суду.

Читайте також: Умови завершення війни вирішуватиме Київ, а не будь-які інші європейські столиці – Столтенберг

Як повідомлялося, глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив під час виступу на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС, що жодна інша країна світу не прагне миру в Україні так сильно, як сама Україна, але згода на російські ультиматуми лише дасть росії паузу, аби відновити сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-