Кулеба розпочав візит до Камбоджі

Кулеба розпочав візит до Камбоджі

Укрінформ
Прем’єр-міністр Камбоджі Самдеха Гун Сен прийняв міністра закордонних справ Дмитра Кулебу в рамках його візиту до Пномпеня.

Про це глава української дипломатії повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

"Я розпочав свій візит до Камбоджі з того, що мене прийняв прем’єр-міністр Самдеха Гун Сен, щоб розвинути їхній діалог із президентом Зеленським. Ми зосередилися на двосторонній співпраці та глобальній продовольчій безпеці. Я також привітав прем'єр-міністра Сена з Днем незалежності Камбоджі", - написав Кулеба.

Як зазначив у Фейсбуці речник МЗС Олег Ніколенко, це перший в історії візит міністра закордонних справ України до Камбоджі, а Кулеба був першим іноземним гостем, який особисто привітав камбоджійського лідера із днем незалежності Камбоджі.

Читайте також: Кулеба планує здійснити друге турне країнами Африки наступного року

Речник МЗС нагадав, що Україна вперше братиме участь в саміті АСЕАН - потужного об‘єднання 10 країн Південно-Східної Азії, і стане першою країною Центральної Європи, яка приєднається до Договору про дружбу та співробітництво в Південно-Східній Азії.

Ніколенко зазначив, що це принесе українській державі, бізнесу та громадянам конкретні політичні, військові, економічні та культурні вигоди.

Читайте також: Кулеба показав главам МЗС країн G7 уламок іранського дрона, який атакував Київ

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідує з візитом Пномпень (Камбоджа) на запрошення свого камбоджійського колеги Прак Сакхонна, який цьогоріч головує в АСЕАН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-